BERJIMAT DENGAN MENGGUNAKAN SIMKAD ONEXOX. SERVIS YANG MENJIMATKAN DISAMPING BOLEH MENJANA PENDAPATAN(",)

Sunday, October 02, 2016

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun 1 Muharram 1348 Hijrah

Bismillah..

Kita memasuki bulan 1 Muharram Hijrah bersamaan 1 Oktobor 2016. Umat islam digalakkan membaca doa Akhir tahun dan doa Awal tahun.

Doa dibawah sebagai panduan untuk semua. Selamat beramal

Rossli tokeytopup
whatspp 014 834 8708

Sunday, November 15, 2015

AGEN TOPUP ANGKATTOPUP

JADILAH YANG TERAWAL. SATU FAMILY SATU AGEN TOPUP. 

PENGENALAN SERVER ANGKATTOPUP

Syarikat: GHL JAYA ENTERPRISE
               NO.37,TANAH KTM,GUCHIL 4 LUAR
               18020 KUALA KRAI
               KELANTAN.
Website Syarikat: www.angkattopup.com

PANDUAN LENGKAP UNTUK RUJUKAN AGEN BARU@LAMA.

MEDIUM UTAMA TRANSAKSI JUALAN TOPUP:

Update:23.4.16

1.Whatsapp server down
Cara mendaftarkan no whatspp server.
-Save no ni dalam phone masing-masing +60108694946
-Kemudian taip bal ke no whtspp tersebut.
-Kalau ada terima baki terkini, bermakna dah boleh guna whatspp untuk buat jualan topup.

2.FB messenger
Cara mendaftar FB messenger
Whatsapp ke admin syarikat(+60197868140) maklumat dibawah:
-Nama yang berdaftar
-No id yang berdaftar
-No hp yang berdaftar
-Nama fb
-emails fb
-screenshoot dp fb

3.YM messenger
Cara mendaftar Yahoo messenger
Whatsapp ke admin syarikat(+60197868140) maklumat dibawah:
-Nama yang berdaftar
-No id yang berdaftar
-No hp yang berdaftar
-emails yahoo messenger

4.Telegram
Cara mendaftar Telegram
Ikuti langkah dibawah satu per satu:
Ada tiga medium untuk Telegram:-
1.Search nama @ATopupbot @ATCenterbot @ATCenter2bot dekat telegram
2.Klik start
3.Dia balas
4.Nanti dapat
ADD*TELEGRAM*1233456789@atopup.com
5.Hantar sms 
ADD*TELEGRAM*123456789@atopup.com ke no 60199356688 dengan menggunakan no tel yang anda telah berdaftar.

5.Google Hangouts
Cara mendaftar google hangout
Whatsapp ke admin syarikat(+60197868140) maklumat dibawah:
-Nama yang berdaftar
-No id yang berdaftar
-No hp yang berdaftar
-Email hangout

6.SMS
Dibawah no gateserver :

CELCOM/TUNETALK=(aktifkan celcom 8pax)
+60199628338

MAXIS=(aktifkan maxis activ10)
+60129998412

DIGI=(aktifkan digi friend and family)
+60169330707

UMOBILE=(aktifkan umobile favourite) Down
+60189101104

ONEXOX=(free)
+601113187570 (tak boleh pakai)
+60108694946
+60108750305

Diingatkan, jangan cepat melatah sekiranya tidak boleh topup, kerana kadang2 system mengalami gangguan teknikal. Jadi sekiranya satu medium tidak berfungsi, gunalah medium lain. Happy Selling!

MAXIMUM 3 NO BOLEH DIDAFTARKAN:
Cara untuk daftar no yang ke-2 atau ke-3 ialah dengan Whatsapp ke admin syarikat(+60197868140) maklumat dibawah:
-No ID:
-No. HP 1(utama)
-No. HP 2

Contoh:-
No. ID:AT5028
No. HP 1(0148348708)
No. HP 2(0108608655)

SINGKATAN KOD TELCO:
*Hanya telco yang tertera sahaja kita jual.

C=Celcom
DG=Digi
MX=Maxis
UM=Umobile
OXO=Onexox
XOX=Xox
T=Tunetalk
AT=Altel
ITP=Italk PIN

Click For Clear View
Bayaran Bill Astro dan langganan Njoi.
Click for clear view

Penerangan Cara Bayar Bil Astro: 
Taip <no.tel pelanggan><titik><Kod produk><titik><no akaun Astro>
no.tel Pelanggan: Msj mengatakan Bayaran bil berjaya akan sampai ke no.tel pelanggan yg kita letak ni.
Kod produk: ASB dekat depan telah ditetapkan, cuma amount berbeza2, manakala amount pulak hendak digenapkan, contoh bill RM56.60. Kita kena tulis ASB60
No.Akaun Astro: No ni ada tertulis di bill penyata bulanan yg sampai ke rumah kita.
click for clear view

Penerangan cara bayar auto-reload Njoi:
<No.tel pelanggan><titik><kod produk><titik><no smartcard>
No.tel pelanggan: msj yang mengatakan reload njoi dah berjaya akan sampai ke no tel pelanggan ini.
Kod produk: Kod Njoi ialah NJ diikuti jumlah reload,10,20,30.. contoh NJ10
no smartcard: No ini boleh tengok dekat smartcard njoi
click for clear view

SINGKATAN KOD WAJIB TAHU UNTUK AGEN BARU:

BAL = Untuk check baki semasa modal.
CH.<kodtelco><jumlahtopup>  Ini cara utk semak harga.
Contoh : Nak tahu berapa harga Celcom RM10,.... taip je.. CH.C10
REK*tarikh   Ini cara nak semak transaksi harian.
Contoh : Rek*29
LAP*tarikh   ini cara nak semak jualan harian.
Contoh : Lap*29
Cara nak topup: <notelpelanggan><titik><kod><nilai>
Contoh : Nak topup Altel RM10.. taip 0148348708.AT10 Kebiasannya kita akan dapat 2 reply msj dari server. Yang pertama ia bagitau tengah process, msj kedua bagitau topup berjaya dijual.
*Sekiranya selepas topup msj xdpt,cuba check baki, kadng2 server xreply msj, kalau baki dah tolak, maksudnya topup berjaya.
Daftar Downline baru
REG*nama*negeri*Notel*Kod level     .....Kod level bergantung kepada pilihan.

Contoh : REG*Yuniaziyati*PERAK*0128924023*Z2     Yuniaziyati akan menerima pesanan sms yang mengata dia telah didaftar agen topup dengan kod level Z2.
KOM= Jumlah komisen terkumpul hasil daripada downline bawah kita buat jualan.

Contoh komisen terkumpul saya.
CARA DAN WAKTU TAMBAH MODAL DENGAN SYARIKAT
Tambah modal boleh dengan cara sama ada secara transfer online ke akaun syarikat, guna ATM mesin, dekat kaunter bank isi form secara manual pun boleh janji tulis no akaun bank syarikat. No akaun bank yang sah cuma tiga CIMB,MAYBANK dan BANK ISLAM. Sekiranya buat tambah modal secara interbank(lain2 bank) letak jumalah ganjil, contohnya RM51,101,151. Tambah modal guna interbank memakan masa min 3 hari waktu bekerja baru modal masuk. Jadi elaklah tambah modal guna interbank, modal lambat update.
Click for clear view
Selepas bankin modal ke akaun syarikat, serta merta hantar format tambah modal ke server whatspp@FB messenger@YM messenger@Telegram@Google Hangouts@SMS
Contoh tulis format merujuk kepada resit bayaran ke bank apa kita bankin.

BI*MBB*AT5028*100*141115*2106

Definasi:
BI=BankIn
MBB=akaun Maybank syarikat
AT5028=No ID pendaftaran kita
100=Jumlah bankin
141115=tarikh bankin
2106=Waktu bankin(system 24 jam)
Tambah modal ada waktu2 dia. Kalau tambah diluar pada waktu pejabat, modal akan diproses keesokan harinya. Setiap hari waktu tambh modal dari pukul 10:00 pagi hingga 9.30 malam. Cuma hari jumaat sahaja dari pukul 9.30 pagi hingga 5.00 petang. Hari cuti Umum, syarikat tidak beroperasi.
Click for clear view

CARA KIRAAN UNTUNG: Akan diupdate kemudian


SCAMMER ALERT!!
SCAMMER ALERT!!
SCAMMER ALERT!!

Perhatian dan berhati-hati bila dapat sms/Whatspp/Call dari no yang tidak dikenali yang mengaku sebagai admin syarikat meminta no pin whatspp@offer sejumlah modal. Ini semua sindiket penipuan terancang. JANGAN TERPEDAYA!
Contoh Scammer offer modal yang lumayan!
Contoh Scammer mintak no pin Whatspp

SOALAN-SOALAN LAZIM

[SOALAN]Kenapa saya tambah modal dengan syarikat dah lebih 60 minit masih tak masuk.
[JAWAPAN],Modal masuk lambat mungkin sebab saya format atau luar dari waktu dibenarkan.

[SOALAN]Saya topup ke customer, modal dah tolak, tapi customer tidak terima topup
[JAWAPAN]Mungkin ada gangguan talian samaada dari pihak AT atau dari pihak telco customer. Report kepada saya untuk tindakan susulan.

[SOALAN]Saya tersilap topup ke no orang lain.
[JAWAPAN]Tidak dapat diselamatkan, burn.

[SOALAN]Saya nak upgrade dari Z3 ke Z2 boleh ke? Modal saya di Z3 mcn mana?
[JAWAPAN]Boleh, modal akan dicarry forward.

[SOALAN]Saya boleh kenakan yuran ikut suka ke kepada downline yang berminat.
[JAWAPAN]Ya. boleh, boleh kenakan ikut suka selagi ia dipersetujui oleh downline.

[SOALAN] Berapa lama process pendaftaran
[JAWAPAN] Bergantung kepada ADMIN, biasa dalam 5~10 minit.

[SOALAN] Berapa MIN tambah modal
[JAWAPAN] RM10.

[SOALAN]Boleh percaya ke Jual Topup ni.
[JAWAPAN] Kena percaya kalau nak jadi agen. rujuk sini untuk web rasmi syarikat www.angkattopup.com

TERMA DAN SYARAT AGEN TOPUP.

#Had umur 18 tahun ke atas
#Angkattopup berhak mengantung/menamatkan keahlian sekiranya disyaki terdapatnya penipuan atau jenayah yang dilakukan.
#Angkattopup tidak menjamin yang tidak belakunya masalah/ganguan yang disediakan oleh perkhidmatan ini.
#Kredit jualan atau komisen tidak boleh ditebus dalam bentuk wang ringgit.
#AT berhak mengubah peratus keuntungan jualan dari semasa ke semasa mengikut harga yang telah ditetakkan oleh pihak komunikasi
#AT berhak membatalkan keahlian sekira didapati menyalahguna nama Angkattopup untuk kepentingan diri.
#AT berhak menambah terma dan syarat dari semasa ke semasa tanpa notis pemberitahuan dahulu.


TERIMA KASIH BACA SAMPAI HABIS..MOGA BERMANFAAT